Doprava zdarma je od částky 1799 Kč v ČR a pro SK je doprava zdarma od €100.
Sambal je velice ostrý kořenicí přípravek, který se využívá zejména v kuchyních jihovýchodní Asie. Výborně se hodí na grilování, pečení, ale i k přípravě pikantních omáček. Aroma je silně paprikové, štiplavé s podtextem česneku. Chuť je výrazná po chilli a sladké paprice. Jedná se o pikantní a vyváženou směs. Neobsahuje sůl.
Sambal doporučujeme na grilování různých druhů mas, zeleniny nebo do ostrých marinád a omáček. Je vhodný i k okamžitému použití – rovnou na hotový pokrm. Dobře se vyjímá na stole vedle soli a pepře.
Výpečky sambal oelek
Na dvě porce potřebujeme:
- 500 g vepřového boku – bůčku,
- 5 stroužků česneku,
- 2 polévkové lžíce koření Sambal,
- 1 lžičku sójové omáčky,
- 1 lžičku soli a kmínu,
- 1–2 cibule,
- 3 dcl vody,
- snítku libečku.
Postup: Ze sambalu, deci vody, sójové omáčky, soli, kmínu, libečku a rozdrceného česneku si připravíme marinádu, do které vložíme na kostičky nakrájený bůček. Necháme marinovat cca 1,5 hod. Na dno pekáče si rozprostřeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme marinované kostičky, podlijeme zbytkem vody a pečeme dozlatova. Podáváme s rýží.