Harissa je ostrá směs koření s původem v Tunisu, oblíbená především v Alžíru a Maroku. Základ směsi tvoří chilli papričky, česnek, římský kmín a koriandr. Harissa se používá k přípravě ostrých omáček podávaných k pečenému masu a zelenině. Při tradiční přípravě stačí smíchat s olivovým olejem do chuťově velmi pestré pasty. Harissa je vhodná také k dodání ostré chuti omáčkám, pečenému masu a zelenině nebo k přípravě masa na grilování. Netradiční jogurtový dip s Harissou – potřebujeme:
Postup: Harissu smícháme s olivovým olejem na pastu, kterou následně smícháme se zakysanou smetanou. Pastu doporučujeme přidávat po částech tak, aby vám pálivost výsledného dipu vyhovovala. Nakonec dochutíme šťávou z citronu a solí.
Kořenící přípravek Složení:chilli mleté a drcené, paprika mletá a drcená, česnek, sůl (max. 8 %), rajčatový prášek, koriandr, kmín římský Dávkování a příprava:Skladování: Uchovávejte v suchu a pečlivě uzavírejte. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |