Doprava zdarma je od částky 1799 Kč v ČR a pro SK je doprava zdarma od €100.
Chilli con carne je pikantní směs koření, která vznikla na podkladě stejnojmenného světoznámého pokrmu. Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Základem koření je paprika, chilli, oregano a římský kmín.
Chilli con carne — potřebujeme:
- 1 lžíci rostlinného oleje;
- 1 cibuli na drobno nakrájenou;
- 1 červenou papriku nakrájenou na kousky;
- 500 g mletého hovězího masa;
- 2 polévkové lžíce koření Chilli con carne;
- ¼ litr hovězího vývaru (může být i voda);
- plechovku krájených rajčat;
- 1 čajovou lžičku cukru;
- plechovku sterilovaných fazolí;
- sůl a pepř dle chuti.
Postup: V hrnci necháme na oleji zesklovatět cibulku, přidáme nakrájenou papriku a ještě krátce restujeme (3 min.). Přidáme mleté maso, které rozdrobíme na menší kousky, posypeme ho kořením a restujeme, dokud se nerozpadne. Poté podlijeme maso vývarem, přidáme nakrájená rajčata, lžičku cukru a dusíme nezakryté 20 min. Následně do směsi přimícháme scezené fazole a dusíme dalších 10 min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme s pečivem.
Kořenící přípravek