Doprava zdarma je od částky 1799 Kč v ČR a pro SK je doprava zdarma od €100.
Pepř citronový je směs koření obsahující bílý pepř a citronovou kůru. Pepř bílý je plodem pepřovníku černého, což je stálezelená liána dorůstající délky až čtyř metrů. Sběrnou částí z pepřovníku je plod, který je znám podle způsobu zpracování jako pepř černý, bílý nebo zelený.
Obsahem této směsi koření je pepř bílý, který se získává z vyzrálých bobulí máčením ve vodě a odstraněním slupky. Bílý pepř je oproti konvenčnímu pepři ostřejší a výraznější na chuti i vůni. Citronová kůra dolaďuje pikantnost a aroma dominantního bílého pepře.
Pepř citronový dodává příjemnou, peprně kyselou chuť mořským, ale i sladkovodním rybám a plodům, masovým minutkám a pikantním omáčkám. Výhodou bílého pepře je, že neobarví světlé omáčky.
Okoun na citronovém pepři
Na dvě porce potřebujeme:
- 2 polévkové lžíce másla,
- 1 lžičku olivového oleje,
- 4 filety z tilapie (okoun nilský),
- pepř citronový,
- sůl dle chuti.
Postup: Na pánvi rozehřejeme máslo a pak přidáme olej. Mezitím si připravíme filety, které osolíme a posypeme citronovým pepřem. Vložíme na pánev a smažíme z každé strany cca tři min. Doporučujeme ještě pak další čtyři min. podusit, např. se zeleninou.