Ovocný jahodový koncentrát na přípravu domácí limonády nebo dochucení teplých nápojů s výraznou jahodovou chutí Koncentrát je slazen směsí xylitolu a steviol glykosidů, je vhodný pro redukční diety, low carb stravu, diabetiky, děti a jejich zdravé zoubky. Xylitol je sladidlo rostlinného původu získávané z březové kůry. Jeho kalorická hodnota je o 40 % nižší než hodnota řepného cukru. Konzumace potravin obsahujících xylitol místo cukru přispívá k zachování mineralizace zubů. Steviol-glykosidy, sladivé látky z rostliny stévie sladké, jsou vhodné jako úplná náhrada řepného cukru. Stévie má nulovou kalorickou hodnotu a nulový glykemický index – je vhodná též pro diabetiky.
Ovocný koncentrát k přípravě nápoje se sladidly rostlinného původu (xylitol, stévie) Složení:Ovocný extrakt min 65 % (voda, mrazem sušené jahody), sladidlo: xylitol, kyselina: kyselina citrónová, sladidlo: steviol glykosidy ze stévie. Na výrobu jedné lahve bylo použito množství odpovídající 150 g ovoce. Tabulka nutričních hodnot:
Dávkování a příprava:Použití: Pro přípravu domácí limonády míchejte s vodou v poměru 1 : 15 nebo dle chuti. Lze použít i k dochucení čajů. Před použitím je vhodné protřepat. Případný zákal nebo usazenina je přírodního původu a nemá vliv na kvalitu. Při nadměrné spotřebě může mít projímavé účinky. Skladování: Po otevření uchovávejte v chladu při teplotě 4–8 °C a spotřebujte během 30 dnů. Nevystavujte přímému slunečnímu záření a extrémním teplotám. Zákaznící, kteří si koupili toto zboží, objednávali také... |